当前位置:首页 >> 雅思阅读

剑桥雅思阅读题型分类练习解析:摘要选词题1

中国雅思网 发表时间:2018年7月18日

[C4T1P3-P30]

In the experimentdescribed in Part 2, a set of word 33____was used to investigate whether blindand sighted people perceived the symbolism in abstract 34____in the same way.

 

33. 答案:pairs

 

原文:We gave a list of twenty pairs of words to sighted subjects...

 

同义替换:a set of = a list of was used = gave sighted people = sighted subjects

 

34.答案:shapes

 

原文:Thus, we concluded that the blind interpret abstract shapes as sightedpeople do.

 

同义替换:perceived = interpret in the same way = as sightedpeople do

 

From the35____volunteers, everyone thought a circle fitted 'soft' while a square fitted'hard'.

 

35.答案:sighted

 

原文:We gave a list of twenty pairs of words to sighted subjects and askedthem to pick from each pair the term that best related to a circle and the termthat best related to a square. All our subjects deemed the circle soft andthe sq uare hard.

 

同义替换:volunteers = subjects thought = deemed

 

However,only 51% of the 36____volunteers assigned a circle to 37____

 

36.答案:sighted

 

原文:We gave a list of twenty pairs of words to sighted subjects and askedthem to pick from each pair the term that best related to a circle and the termthat best related to a square And only 51% linked deep to circle andshallow to square.

 

同义替换:volunteers = subjects

 

37.答案:deep

 

原文:And only 51% linked deep to circle and shallow to square.

 

同义替换:assigned a circle to = linked…… to circle

 

When the test waslater repeated with 38____volunteers, it was found that they made 39____choices.

 

38.答案:blind

 

原文:When we tested four totally blind volunteers using the same list, wefound that their choices closely resembled those made by the sighted subjects.

 

同义替换:repeated = using the same list  

 

39.答案:similar

 

原文:we found that their choices closely resembled those made by the sightedsubjects.

 

同义替换:it was found = we found ; similar = resembled

 

[C5T1P3-P28]

38. The writeradmits that global warming is a 38____challenge

 

答案:E long-term

 

原文:So what of global warming? As we know, carbon dioxide emissions arecausing the planet to warm. The best estimates are that the temperatures willrise by 2-3°C in this century ; Yet the cost of reducing carbon dioxideemissions, for the United States alone, will be higher than the cost of solvingthe world's single, most pressing health problem: providing universal access toclean drinking water and sanitation.

 

39. but says that itwill not have a catastrophic impact on our future, if we deal with it in the39____way.

 

答案:D right

 

原文:It is crucial that we look at the facts if we want to make the bestpossible decisions for the future. It may be costly to be overly optimistic -but more costly still to be too pessimistic.

 

同义替换:deal with = make decisions

 

40. He feels itwould be better to spend money on the more 40____health problem of providingthe world's population with clean drinking water.

 

答案:I urgent

 

原文:Yet the cost of reducing carbon dioxide emissions, for the UnitedStates alone, will be higher than the cost of solving the world's single, mostpressing health problem: providing universal access to clean drinking water andsanitation.

 

同义替换:it would be better to spend money on = thecost of ……will be higher than the cost of ; world's = universal ; providingwith = providing access to ; urgent = pressing

 

[C5T3P2-P70]

24. In addition tothe problem of coastal erosion, there has been a marked increase in the levelof 24____contained in the silt deposited in the Nile delta.

 

答案:F pollutants

 

原文:Pollutants are building up faster and faster...; ln Manzalah Lagoon,for example, the increase in mercury, lead, copper and zinc...

 

同义替换:a marked increase = are building up fasterand faster

 

To deal with this.Stanley suggests the use of 25____in the short term, and increasing the amountof water available through 26____in the longer term

 

25. 答案:A artificial floods

 

原文:In the immediate future, Stanley believe that one solution would be tomake artificial floods...

 

同义替换:deal with = one solution ; suggests =believe; in the short term = In the immediate future

 

26.答案:B desalination

 

原文:He says, however, that in the long term an alternative process such asdesalination may have to be used to increase the amount of water available.

 

[C5T4P2-P92]

18. Toughened glass is favoured by architects because it is muchstronger than ordinary glass, and the fragments are not as 18____when itbreaks.

 

答案:F sharp

 

原文:This glass has five times the strength of standard glass, and whenit does break it shatters into tiny cubes rather than large, razor-sharpshards.

 

同义替换:much stronger = five times the strength ; ordinary glass = standardglass ; fragments = tiny cubes ; sharp = razor-sharp

 

19. However, ithas one disadvantage: it can shatter 19______

 

答案:I unexpectedly

 

原文:The time that elapses before failure occurs is unpredictable.

 

同义替换:unexpectedly = unpredictable

 

20. Ordinary glass is first heated, then cooled very 20______

 

答案:C quickly

 

原文:It is made by heating a sheet of ordinary glass to about 620°C tosoften it slightly, allowing its structure to expand, and then cooling itrapidly with jets of cold air.

 

同义替换:quickly = rapidly

 

21. Theouter layer 21­­­­_____ before the inner layer, and the tension between the twolayers which is created because of this makes the glass stronger.

 

答案:K contracts

 

原文:This causes the outer layer of the pane to contract and solidifybefore the interior.

 

22. These are unstable, and can expand suddenly, particularly if theweather is 22______

 

答案:E warm

 

原文:It could happen just months after manufacture, or decades later,although if the glass is heated – by sunlight, for example - the process isspeeded up.

 

同义替换:unstable = just months after manufacture, or decades later ; warm =heated – by sunlight

 

23. If this happens,the pane of glass may break. The frequency with which such problems occur is23______by glass experts.

 

答案:L disputed

 

原文:But he insists that cases are few and far between. 'It's a very rarephenomenon,' he says.

Others disagree.

 

同义替换:frequency = few and far between ; disputed = disagree