33. It would clearlybe impossible for the people to engage in 33______as a means of supportingthemselves.
原文：Farming is out of the question and nature offers meager pickings.
同义替换：impossible = out of the question
34&35. For thousands of years they havehad to rely on catching 34_____and 35______as a means of sustenance.
答案: sea mammals
原文：Humans first settled in the Arctic a mere4,500 years ago, surviving by exploiting sea mammals and fish.
同义替换：rely on…. as a means of sustenance =surviving by ; catching = exploiting
36 The 36_______people were an example of thelatter and for them the environment did not prove unmanageable.
原文：The environment tested them to the limits ;...one group emerged thatwas uniquely well adapted to cope with the Arctic environment. ; These Thulepeople moved in from Alaska...
同义替换：did not prove unmanageable = was uniquelywell adapted
37. The territory ofNunavut consists of little more than ice, rock and a few 37_______
原文：Nunavut is 1.9 million square kilometers of rock and ice, and a handfulof islands around the North Pole.
同义替换：territory = square kilometers ; a few = ahandful of
38&39&40. Inrecent years, many of them have been obliged to give up their 38_____lifestyle,but they continue to depend mainly on 39______for their food and clothes. 40______produceis particularly expensive
38 答案: nomadic
原文：Over the past 40 years, most have abandoned their nomadic ways... ;
同义替换：give up = have abandoned ; lifestyle = ways
39. 答案: nature
原文：...but they still rely heavily on nature to provide food and clothing.
同义替换：depend mainly on = rely heavily on ; for =provide
40. 答案: Imported
原文：It would cost a family around £7,000 a year to replace meat theyobtained themselves through hunting with imported meat.
同义替换：expensive = cost a family around £7,000 ayear
35. The mostimportant step is for the school authorities to produce a 35_______which makesthe school's attitude towards bullying quite clear.
原文：Evidence suggests that a key step is to develop a policy on bullying, sayingclearly what is meant by bullying, and giving explicit guidelines on what willbe done if it occurs, what records will be kept, who will be informed, whatsanctions will be employed.
同义替换：important = key ; produce = develop ;attitude = saying
36. It shouldinclude detailed 36______as to how the school and its staff will react ifbullying occurs.
答案: (explicit) guidelines
原文：Evidence suggests that a key step is to develop a policy on bullying,saying clearly what is meant by bullying, and giving explicit guidelines onwhat will be done if it occurs, what records will be kept, who will beinformed, what sanctions will be employed.
同义替换：detailed = explicit ; react = what will bedone
37. In addition,action can be taken through the 37_________
答案: (school) curriculum
原文：There are ways of dealing with the topic through the curriculum, usingvideo, drama and literature.
同义替换：action = ways of dealing with
38. For example,potential 38_______of bullying can be trained to be more self-confident.
原文： Assertiveness training for pupils who are liable to be victims isworthwhile, and certain approaches to group bullying such as 'no blame', can beuseful in changing the behaviour of bullying pupils without confronting themdirectly, although other sanctions may be needed for those who continue withpersistent bullying.
同义替换：potential = are liable to ; be trained =training
39. Playgroundsupervision will be more effective if members of staff are trained to recognizethe difference between bullying and mere 39________
答案: playful fighting
原文：One helpful step is to train lunchtime supervisors to distinguish bullyingfrom playful fighting, and help them break up conflicts.
同义替换：effective = helpful ; members of staff =lunchtime supervisors ; recognize the difference = distinguish ……from